Van melkcontrole naar grascontrole

Velen van u doen mee met de melkcontrole dat geeft waardevolle management informatie. Maar voor het duurste productiemiddel dat u heeft, de grond en het grasland, is geen vergelijkbare dienst. Zou het niet mooi zijn als een dergelijke dienst wel bestond?

MijnGraslandPlan grascontrole is vergelijkbaar met de melkcontrole. Met wekelijkse metingen van de grashoogte geeft MijnGraslandPlan u inzicht in de grasopbrengst per perceel, de grasvoorraad voor de komende weken en de bijbehorende bijvoeding. U krijgt inzicht of bij de huidige grasgroei uw grasvoorraad de komende 2-3 weken voldoende is of niet. Bovendien ondersteunt MijnGraslandPlan in het maken van een optimale wekelijkse planning van de beweiding. Met deze cijfers kunt u sturen, om een zo hoog mogelijke gewasopbrengst te realiseren en uw gras zo optimaal mogelijk benutten.

Dit jaar gaat MijnGraslandPlan deze dienst aanbieden.  Dat betekent concreet dat er in de perioden van april tot begin september wekelijks bij u het gras wordt gemeten. En dat de informatie waarmee u kunt sturen wekelijks in uw mailbox terecht komt.  

Voor vragen of interesse kunt u contact opnemen met Wim Honkoop op wim@mijngraslandplan.nl of 06 13 52 25 42.

Meer informatie en een voorbeeld uitslag vindt u onder bij document downloads.  


Document downloads

Print
Auteur: Wim Honkoop
0 Reacties

Categorieën: Nieuws, WeidegangAantal views: 1761

Tags: GrasvoorraadMijnGraslandplanGrasgroei

Wim HonkoopWim Honkoop

Andere items van Wim Honkoop

Contact auteur

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x