Uitnodiging: Vakdag Onderwaterdrainage

Wij nodigen u van harte uit voor de vakdag onderwaterdrainage die we gaan houden op donderdag 20 september om 13.15 uur bij de Familie van Herk, Spengen 7A te Kockengen.  

In verschillende studiegroepen is veel belangstelling getoond naar dit onderwerp. Het is ook zeer actueel. Reden genoeg om een gezamenlijke bijeenkomst te houden.  
Onderwaterdrainage is volop in het nieuws als mogelijkheid om de bijdrage van de landbouw aan de reductie van CO2 uitstoot in te vullen, maar ook om bodemdaling te verminderen. Dit alles past in het streven naar een meer gesloten kringloop in de melkveehouderij.  
Hoog tijd dus om een met eigen ogen te gaan zien of en hoe het nu eigenlijk werkt, wat het kost en wat de effecten zijn op de grondwaterstanden en op bijvoorbeeld gewasopbrengst, maar ook waar je op moet letten als je het wilt aanleggen, verschillende technieken van onderwaterdrainage , welke subsidiemogelijkheden er zijn en wat de ervaringen van praktische veehouders is geweest. Zeker afgelopen jaar met een nat voorjaar en droge zomer is het interessant te zien wat de effecten van onderwaterdrainage zijn. Al deze zaken zullen deze middag aan de orde komen. Het programma eindigt rond 16.00 uur. 
De familie van Herk, waar we te gast zijn, doet mee met de bedrijvenproef Sturen met grondwater in Spengen. Een pilot van 7 deelnemers en HDSR.  In het najaar van 2016 is hier de onderwaterdrainage aangelegd. In mei 2018 is de onderwaterdrainage uitgebreid naar drukdrainage.  

In verband met de organisatie stellen we het op prijs als u even laat weten of u komt en met hoeveel personen. Dit kan door een mail te sturen naar Piet Jan de Jong: pj.de.jong@ppp-agro.nl

 

 


Print
0 Reacties

Categorieën: Nieuws, Bodem, Innovatie, Kringloopwijzer, WaterAantal views: 1054

Tags: Onderwaterdrainage

Pietjan de JongPietjan de Jong

Andere items van Pietjan de Jong

Contact auteur

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x