Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen binnen 10 dagen digitaal indienen!

Vanaf 1 april 2019 is het niet meer mogelijk om een ‘Vervoersbewijs dierlijke meststoffen’ op papier in te dienen bij RVO. Daardoor is vanaf dat moment ook voor forfaitaire transporten het digitaal indienen van een VDM verplicht. Bij forfaitaire transporten moet de vervoerder binnen 10 werkdagen het VDM digitaal indienen.


Vervoersbewijs dierlijke meststoffen

Tot nu toe mag bij forfaitaire transporten het ‘Vervoersbewijs dierlijke meststoffen’ (VDM) op papier worden ingediend. De vervoerder moet binnen 10 werkdagen het VDM indienen bij RVO. Dit kan vanaf 1 april alleen nog maar digitaal. Het papieren VDM moet bij de vervoerder in de administratie worden bewaard. De andere partij(en) bewaart een afschrift hiervan.

Minder fouten, betere controle

Het digitaal indienen van een VDM geeft minder kans op fouten en de gegevens zijn eerder beschikbaar in het systeem van RVO (o.a. bij de registratie in mijn.rvo.nl). Daarnaast is het tijdig indienen van het VDM en het snel beschikbaar hebben van de gegevens van belang bij controle en handhaving door RVO en/of NVWA.

Binnen 10 werkdagen indienen

Bij forfaitaire mesttransporten blijft de regel bestaan, dat het VDM binnen 10 werkdagen ingediend moet worden. In de praktijk gebeurt het regelmatig dat papieren VDM’s van bepaalde forfaitaire transporten (bijv. boer-boer of afvoer naar particulieren) pas op een (veel) later moment opgestuurd worden naar RVO. Aangezien het digitaal indienen van een VDM ook uit het oogpunt van controle en handhaving van belang is, is de kans groot dat RVO de termijn van 10 werkdagen strakker zal gaan handhaven.

 

bron: Component Agro

Voor meer informatie neem contact op met een van onze collega's

 

Print
0 Reacties

Categorieën: Nieuws, BemestingAantal views: 478

Tags: VDM binnen 10 dagen indienen

Barend MeerkerkBarend Meerkerk

Andere items van Barend Meerkerk

Contact auteur

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x